Een grote stap richting een duurzame toekomst!

09 april 2024   Bruno Service Station

Een grote stap richting een duurzame toekomst!

 

Met een investering van maar liefst €6.000.000 gaan we snellaadpalen installeren in Limburg en introduceren we groene diesel HVO 100.

Tegen 2035 zullen nieuwe voertuigen in Europa niet meer op benzine of diesel rijden, maar op duurzame alternatieven. Bij Group Bruno nemen we deze toekomst heel serieus. "Energie zit in ons DNA, al meer dan 35 jaar, en dat zal altijd zo blijven," vertelt Noë Bruno. "Hoewel traditionele brandstoffen misschien op hun einde lopen, zien wij nog steeds een toekomst voor tankstations, dankzij alternatieven zoals HVO 100."

Wat is HVO 100?

HVO 100 is een dieselbrandstof geproduceerd uit plantaardige oliën, afval, restoliën en vetten, zoals frituurvet. Het gebruik ervan resulteert in bijna 90% minder CO2-uitstoot vergeleken met gewone diesel. De prestaties en actieradius van dieselwagens blijven behouden!

De eerste multipompen met HVO 100 komen in Zonhoven en Beringen, en we streven ernaar dat alle andere Bruno Service Stations snel volgen. Ook onze eigen vloot van 7 tankwagens zal op HVO 100 rijden, waardoor we jaarlijks tot wel 90% CO2-uitstoot besparen, gelijk aan het planten van 18.000 bomen.

Maar dat is niet alles!

We rusten ook nog eens 19 Bruno Service Stations uit met snel- en traagladers voor elektrische auto's tegen maart 2025. Momenteel hebben we 4 locaties met deze faciliteiten. Dit betekent een totale investering van meer dan €6.000.000 voor Group Bruno.

"We geloven in een en-en-verhaal, want de transitie zal geleidelijk verlopen," benadrukt Noë. "Daarom streven we naar een energieneutraal bedrijf tegen 2030. Elke vestiging heeft al zuinige ledverlichting en zonnepanelen op het dak. Onze totale jaaropbrengst aan stroom bedraagt momenteel 5 megawatt, goed voor bijna 85% van ons jaarlijks elektriciteitsverbruik."

Wat betreft waterstof, staan we ook niet stil.

We zijn in gesprek met grote bedrijven in de logistiek en mobiliteit om rijden op waterstof mogelijk te maken. Onze intentie is om zo snel mogelijk de eerste waterstofpomp bij het Bruno Service Station in Genk-Noord te openen, een primeur voor Limburg. Waterstof zal in de komende jaren vooral de energiebron worden voor vrachtvervoer, maar op langere termijn kan het ook dé groene brandstof voor personenwagens worden.

Laten we samen blijven werken aan een groenere toekomst! 

Group Bruno heeft altijd vooropgelopen op het gebied van duurzaamheid. Laten we gezamenlijk blijven streven naar een groenere toekomst voor ons allemaal!

Blijf op de hoogte van onze duurzame reis en ontdek hoe we samen de wereld groener maken!

Vind onze diensten en aanbod in jouw buurt!

Selecteer onze diensten met uw interesse: